Casemanaging – een aanvulling op uw behandeling

Casemanaging

Profess Fysio kan voor u helpen in casemanaging. Een spin in het web bij ingewikkelde processen.

Binnen de oncologie, alzheimer en dementie bestaat casemanaging al. Vaak een verpleegkundige of maatschappelijk werker die zich gespecialiseerd heeft in casemanaging. In de afgelopen 11 jaar heb ik ervaring opgedaan wat ik als manueeltherapeut kan betekenen als casemanager. Verduidelijken van informatie en de juiste personen op een ander niveau kunnen benaderen. Er zijn veel chronische patiënten die shoppen van fysiotherapeut om op zoek te gaan naar beterschap. Zij hebben al de nodige artsen gezien zonder een echte oplossing. Binnen het ziekenhuis zitten wel veel specialismen, maar artsen hebben ook hun beperkingen. Hierdoor ontstaan er vaak verkeerde verwachtingen en daarmee ook teleurstellingen. Het is belangrijk dat er iemand binnen dit zorgproces de leiding neemt en overzicht blijft houden voor klant, maar ook voor de overige disciplines. Als casemanager kan ik voor u artsen benaderen om zo multidisciplinair te werken aan uw klacht(en).

Ook kan Profess Fysio uw medicijngebruik overleggen met een hoogleraar farmacoloog om een advies uit te brengen naar uw behandelend arts. Misschien is fysiotherapie wel helemaal niet nodig voor u, maar moet u gewoon een andere pil voor uw hoge bloeddruk vragen aan de huisarts. Dit kan een van onze adviezen zijn als wij ook uw medicatielijst beoordelen. Uw lijst wordt door onze expert op dit gebied beoordeeld.

Langdurig ‘verkeerd’ medicijngebruik kan ook een oorzaak zijn voor ‘vage’ klachten die vaak over het hoofd gezien worden.

Artikel over de relatie van spierpijn bij ‘statines’

Artikel over spierpijn bij bloeddrukverlagende medicijnen