Herzog Compressiekousen

Profess Fysio is een officieel verkooppunt van compressiekousen van Herzog.

Compressie Tube

De ‘ tube’  is een kous zonder voetgedeelte die vaak gebruikt wordt door sporters. Vanwege de hoge druk rondom de enkel is het wel noodzakelijk na de sportactiviteiten de tube binnen 30 minuten af te doen.

 

 

Compressiekousen

De ‘sock’ is een kous met voetgedeelte die de hele dag gedragen kan worden. Zeker bij blessures zoals vochtophoping, achillespeesklachten en spierscheuringen heeft de continue werking van de kous een positief effect op het herstel.

 

 


De Herzog Sport Compressiekousen hebben op drie manieren een gunstige werking vóór-,  tijdens- en na sportbeoefening;

  • Blessurepreventie
  • Inzetbaar bij blessurebehandeling
  • Herstel- en prestatiebevorderend

Blessure Preventief

Tijdens de voetlanding in de loopbeweging zorgen de kousen ervoor dat er veel minder sprake is van zijwaartse (laterale) trilling en dus schudbelasting van de relatief zware kuitspieren. Hierdoor ontstaan er minder trekkrachten aan het scheenbeenvlies en de achillespezen.

Inzetbaar in de Behandeling

Na zweepslag (spierscheur) of verkramping (micorscheur) in de kuit worden de wondranden door de comprimerende kous goed tegen elkaar aan gedrukt en aaneengesloten gehouden waardoor het genezingsproces wordt versneld en er minder kans is op littekenvorming. Littekenweefsel is op zijn best nog enigszins rekbaar maar zal nooit meer de elasticiteit krijgen van de omliggende spier. Bovendien wordt bloeduitstorting effectief tegengegaan. De kousen fungeren als een hechtpleister waardoor de blessure sneller zal genezen.

Schokdempend

De kuit blijft door de comprimerende kous compact en solide waardoor de schok bij de voetlanding effectief wordt gereduceerd. Dit schokdempende effect zorgt ervoor dat er minder spierschade zal optreden. Minder spierschade betekent ook dat er minder vocht wordt vastgehouden in de ruimte tussen de cellen.

Herstel – en Prestatiebevorderend

Bij intensieve inspanning en grote schokbelasting zal er spiercelweefsel worden afgebroken. Spiercelresten binden water in de ruimte tussen de cellen waardoor de microcirculatie nadelig wordt beïnvloed. De toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de spiercel wordt belemmerd en de afvoer van melkzuur (afvalproduct van het verbrandingsproces) en koolzuurgas stagneert.

De kousen bieden een relatief hoge compressie op enkelniveau met een afnemend verloop richting knie. De verhoogde druk op het spierweefsel stimuleert de natuurlijke afvoer.

Het is aan te bevelen om de kousen tot geruime tijd na de inspanning, te dragen om optimaal te profiteren van de herstelbevorderende eigenschappen van de kous.

(bron: www.herzogmedical.com)


Interesse? Neem contact op voor het maken van een afspraak.