Tarieven – Profess Fysio

contractvrij

Profess Fysio werkt contractvrij.

Door geen contract te hebben zijn er geen strenge regels van de zorgverzekeraars en kunnen wij ons richten op het belangrijkste: de klant en de behandeling. Als uw behandelend therapeut kunnen wij beter inschatten wat u op dat moment nodig heeft zonder druk van een zorgverzekeraar. Wij kiezen er bewust voor om deze extra tijd in u te investeren in plaats van administratieve afhandelingen en alle klanten waarderen die service. Door contractvrij te werken hebben wij ook niets te maken met de behandelindex, wat kan inhouden dat u bij een gecontracteerde praktijk minder behandelingen vergoedt krijgt dan waar u voor verzekerd denkt te zijn.

Vergoeding

Bij een goede verzekering is onze behandeling niet veel duurder dan bij een praktijk die wel een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Zoek op de website van uw zorgverzekeraar wat de vergoeding is van ‘niet-gecontracteerde fysiotherapie – manuele therapie (code 1000 of 1200)’, dit verschilt per zorgverzekering. U krijgt de behandelingen vergoed tot het maximum van uw aanvullende verzekering. Bij chronische indicaties krijgt u vanaf de 21e behandeling vergoeding uit uw basispakket, maar wel met hetzelfde percentage vergoeding.

Omdat de klant voor moet schieten is onze ervaring dat er veel bewuster met het eigen herstelproces wordt om gegaan. De klant wordt kritischer wat wij waarderen. Tegenwoordig is het een kleine moeite om de factuur in te dienen via de zorgverzekeraar (app of online).

De behandeling betaalt u per keer, bij voorkeur per PIN. De factuur van de behandeling kunt u vervolgens zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Deze ontvangt u per email. Afhankelijk van uw type verzekering, restitutie of natura, ontvangt u van uw verzekeraar (een deel van) alle kosten terug.

Robbin Pieterse declareert onder manuele therapie (1200) en Ivar Ottenbros onder fysiotherapie (1000).

Twijfelt u over uw vergoeding? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, dan zoeken wij het graag voor u uit!

OmschrijvingTarieven per 01-01-2023Tarieven per 01-01-2024
Fysiotherapie€ 37,50€ 39,50
Manuele Therapie€ 45,-€ 47,-
Behandeling aan huis€ 51,50€ 53,50
Weekendtoeslag€ 10,-€ 10,-
Niet-nagekomen afspraak / afzegging binnen 24 uur (ongeacht reden)tarief behandelingtarief behandeling
Verstrekte verband- en hulpmiddelen 1e keergratisgratis
Kosten tape (bij tapen zonder eigen rol)€ 5,-€ 7,50
Rol pinotape€ 13,50€ 15,-
Telefonische zittinggratisgratis
Toeslag uitbehandelinggratisgratis
Medische rapportage2x behandeltarief2x behandeltarief

Profess Fysio is niet verantwoordelijk voor mogelijke afwijkingen in de polisvoorwaarden van individuele zorgverzekeraars.

Overzicht tarieven voor contractvrije zorgverleners 2023 per zorgverzekeraar:

ASR
CZ
De Friesland
Ditzo
DSW
FBTO
HollandZorg
Interpolis
Menzis / Menzis Basis Vrij
Nationale Nederlanden
ProLife
Salland
VGZ (VGZ / IZZ / IZA / UC / Unive / Zekur / UMC / Zorgzaam)
Zilveren Kruis
Zorg en Zekerheid