Tarieven – Profess Fysio

contractvrij

Bij de start van mijn praktijk heb ik besloten contractvrij te werken.

Door geen contract te hebben zijn er geen strenge regels van de zorgverzekeraars en kan ik mij meer richten op het belangrijkste: de klant en de behandeling. Als uw behandelend therapeut kan ik beter inschatten wat u op dat moment nodig heeft zonder druk van een zorgverzekeraar. Ik kies er bewust voor om deze extra tijd in u te investeren in plaats van administratieve afhandelingen en al mijn klanten waarderen die service. Door contractvrij te werken heb ik ook niets te maken met de behandelindex, wat kan inhouden dat u bij een gecontracteerde praktijk minder behandelingen vergoedt krijgt dan waar u voor verzekerd bent.

Vergoeding

Bij een goede verzekering is mijn behandeling niet veel duurder dan bij een praktijk die wel een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Zoek op de website van uw zorgverzekeraar wat de vergoeding is van ‘niet-gecontracteerde fysiotherapie – manuele therapie (code 1200)’, dit verschilt per zorgverzekering. U krijgt de behandelingen vergoed tot het maximum van uw aanvullende verzekering. Bij chronische indicaties krijgt u vanaf de 21e behandeling vergoeding uit uw basispakket, maar wel met hetzelfde percentage vergoeding.

Omdat de klant voor moet schieten is mijn ervaring dat er veel bewuster met het eigen herstelproces wordt om gegaan. De klant wordt kritischer wat ik waardeer. Tegenwoordig is het een kleine moeite om de factuur in te dienen via de zorgverzekeraar (app of online).

De behandeling betaalt u per keer, bij voorkeur per PIN. De factuur van de behandeling kunt u vervolgens zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Deze ontvangt u per email. Afhankelijk van uw type verzekering, restitutie of natura, ontvangt u van uw verzekeraar (een deel van) alle kosten terug.

Klik hier voor het overzicht van de vergoedingen 2019.

Robbin Pieterse declareert onder manuele therapie en Ivar Ottenbros onder fysiotherapie.

Twijfelt u over uw vergoeding? Aarzel niet om contact met mij op te nemen, dan zoek ik het graag voor u uit!

OmschrijvingTarief per 01-01-2019
Fysiotherapie€ 31,50
Manuele Therapie€ 40,-
Behandeling aan huis€ 49,50
Niet-nagekomen behandelingtarief behandeling
Verstrekte verband- en hulpmiddelengratis
Telefonische zittinggratis
Toeslag uitbehandelinggratis
Andullatiesessie (15 min)€ 10,-
Andullatie 10x€ 80,-
Analyse medicatielijst€ 15,-