Therapiezwemmen

 

Therapeutisch zwemmen bij Profess Fysio in Heerhugowaard!

Therapiezwemmen is een vorm van fysiotherapie die wordt uitgevoerd in het water van 33 graden. Bewegen in water is goed voor mensen met stijve spieren, verklevingen, artrose, osteoporose. Het water maakt licht, water draagt en het warme water ontspant de spieren en vermindert pijn. Door gebruik te maken van de gewichtsloosheid van je lichaam in het water worden de gewrichten ontlast.

Therapiezwemmen bij Profess Fysio wordt uitsluitend op de locatie in Heerhugowaard gegeven en kan uitstekend ingezet worden bij mensen met bijv.:
✓ een lage belastbaarheid
✓ verminderde kracht, conditie & uithoudingsvermogen
✓ overgewicht
✓ reumatische klachten of postoperatieve klachten
✓ die het fijn vinden om te oefenen in het water

Effect therapiezwemmen
Water geeft een opwaartse druk, wat het mogelijk maakt bewegingen te maken die buiten het water niet meer mogelijk zijn. De gewichtsloosheid zorgt voor het gemakkelijker uitvoeren van bewegingen in het water.

  • Rustige bewegingen in het water stimuleren de spieren en de huid.
  • Bewegen in het warme water ontspant de spieren, vermindert pijn en vergroot het gevoel van welzijn.
  • Door de opwaartse druk en gewichtsloosheid in het water kan men oefenen zonder zware stoten of schokken te ondervinden op de gewrichten.
  • Long-, hart- en spierfuncties worden getraind door de continue druk en weerstand van het water.
  • Transport in lymfe- en bloedcirculatie worden door de compressie rondom van het water gestimuleerd.

Vergoeding
De behandelingen in het water vallen binnen fysiotherapie en worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Elke zorgverzekeraar heeft verschillende pakketten met een verschillende mate van vergoeding. Het aantal behandelingen of bedrag dat vergoed wordt, verschilt per zorgverzekeraar. Klik hier voor meer informatie.

Het therapeutisch zwemmen is een behandeling en valt daarmee niet onder sport zoals aquarobics of fibroswim.

Wanneer
Therapiezwemmen bij Profess Fysio wordt aangeboden op maandag- en vrijdagochtend van 8.30 tot 9.30 u. Mogelijk dat er in de toekomst meer tijden beschikbaar komen.

Voor wie?

Therapiezwemmen is voor iedereen toegankelijk met een blessure / aandoening. Een voorwaarde is wel dat iemand zichzelf kan aan-/uitkleden, zelf het bad in en uit kan komen en zelfstandig oefeningen (op aanwijzing) in het water kan doen.

Wat kunt u verwachten?

Voor u begint met therapiezwemmen is er een aparte afspraak voor een intakegesprek. Hierin worden uw gegevens in ons systeem gezet en worden uw klachten en doelen voor de therapie besproken. Tijdens het uur therapiezwemmen zult u op aanwijzing van de fysiotherapeut zelfstandig oefeningen doen in het water. De fysiotherapeut zal een moment kiezen om even persoonlijk wat (nieuwe) oefeningen door te nemen. U krijgt oefeningen die op u van toepassing zijn. De groep zal 5-6 mensen groot zijn. U krijgt de mogelijkheid om binnen het uur ook gebruik te maken van het bad van 35 graden om te ontspannen.

In overleg met de fysiotherapeut plant u uw volgende afspraak weer in.