Veelgestelde vragen contractvrij werken

Wordt er op de eerste afspraak ook behandeld?
De behandeling op de eerste afspraak is wel wat korter, maar omdat wij minder tijd kwijt zijn aan administratie en een langer consult hanteren is er ook meteen tijd om een behandeling te geven.

Hoe gaat het declareren bij jullie?
Bij ons rekent u na de behandeling, bij voorkeur per pin, af. Vervolgens krijgt u een factuur opgestuurd via een email van ons systeem Flux. Deze pdf kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar.

Wanneer wordt er gedeclareerd onder fysiotherapie en wanneer onder manuele therapie? 
Bij een specialisatie manuele therapie wordt er altijd manuele therapie gedeclareerd. Een behandeling is altijd een combinatie van theorie en praktijk. In enkele gevallen, bij een langdurige chronische indicatie, declareren wij onder fysiotherapie.

Ik krijg maar 9x manuele therapie vergoedt in mijn pakket terwijl ik wel meer behandelingen heb?
Indien uw zorverzekeraar maar 9 behandelingen per kalenderjaar vergoedt kunnen wij vanaf de 10e behandeling de code voor u aanpassen naar fysiotherapie. Het bedrag wat u moet betalen blijft wel hetzelfde en de vergoeding is mogelijk lager.

Ik heb een indicatie voor langdurige fysiotherapie, hoe werkt dit dan bij jullie?
Ook nu dient u telkens de facturen zelf in. De eerste 20 behandelingen moeten vanuit uw aanvullende verzekering worden betaald. Mocht u er maar 6 vergoedt krijgen, dan moet u er dus 14 zelf betalen voordat u recht heeft op uw vergoeding vanuit de basis. Hou bij vergoeding vanuit de basis wel rekening met uw eigen risico. U moet de facturen wel in blijven sturen, ook al worden ze niet vergoedt. De verzekering telt deze wel mee namelijk.

Ik heb een indicatie voor Long-COVID, kan ik bij jullie terecht?
U kunt bij ons terecht, maar bij ons kunt u geen gebruik maken van de speciale regeling voor vergoeding. Vanwege de verplichte administratie en aanlevering van data hebben wij hier niet voor gekozen.

Ik wil graag dat jullie naar mijn kind kijken, kan deze bij jullie terecht? 
Deze kan bij ons terecht. Kinderen kunnen in totaal 18 x per kalenderjaar naar de fysiotherapeut. Ook deze declaratie kan gedeeltelijk worden vergoedt.

Veel praktijken zijn aangesloten bij netwerken, maar jullie niet. Waarom is dat?
Voor veel netwerken moet betaald worden en zijn er verplichte scholingen. Wij zijn zeker voorstander om kennis met elkaar te delen en samen te werken in de zorg. Aangezien de meeste netwerken  commercieel zijn, staan wij hier niet achter. Dit neemt niet weg dat wij ons best zullen doen om u zo breed mogelijk te helpen.